CREEK HOUSE CO-OWNERSHIP

Remodel, Canyon Creek Cabinets
 
What happens when a budget-minded green residential architect does a major remodel on a home slated to become their future retirement residence? More than they ever expected. The owner is an architect and wanted to remodel their home to meet their needs and create a better sense of flow through the different spaces in the house, and one of the main goals of the project was to design an ADU (accessory dwelling unit) that could be used as a future source of income in their retirement, nicknamed the "Treehouse ADU." 

The kitchen was relocated from the back of the home to the front to take advantage of the view of the food garden and Creekside sanctuary in back. Features of the kitchen include an induction range and LED undercabinet lighting installed. The custom cabinets are stained instead of painted, darker grey stain on bases, lighter grey stain on uppers and the cabinets at the island were lowered by 2” to accommodate owner’s height. The Island butts up to a section of tall storage cabinets used as a pantry, wine storage, and utility closet.

The guest bath and primary bath were also remodeled, and new porcelain tile and cork flooring were installed through out. You can see more details about the remodel of those spaces in our video tour of the space.

The Treehouse ADU is a 600 sq. ft space features a kitchen/dining/living area, bedroom and bath for a single occupant.


Project featured on the Virtual Northwest Green Home Tour in 2020. Check out our video tour of the space on Youtube.
Photos by Sandy Campbell